miércoles, 13 de marzo de 2019

Carnaval

El carnaval és, molt possiblement, la festa pagana que més persones celebren i gaudeixen a tot el planeta. Són dies de ball, disfresses i molta diversió.
El fet de disfressar-, pintar-se la cara i celebrar-és un acte que es remunta a l'antiguitat i hi ha algunes evidències que el poble sumeri ja realitzava aquest tipus de celebracions fa 5.000 anys.
Tal com el coneixem avui en dia, el carnaval és una continuïtat dels antics Saturnals, les festivitats romanes que se celebraven en honor al Déu Saturn.

Arran de l'expansió del cristianisme va ser mes popular i la festa va adquirir el nom de carnaval, tenint com a motiu principal el fet d'acomiadar de menjar carn i de portar una bona vida durant el temps de quaresma.
Eren tres dies de celebració on la gent anava disfressada.

Aquesta comiat a la carn es realitzava els dies previs al Dimecres de cendra, data en la qual es donava començament a la quaresma; un període de quaranta dies.
Com tots sabem els dos carnavals mes famosos son el de Venecia i el de Rio de Janeiro:

-El primer document oficial en què el Carnaval de Venècia apareix com a festa pública es remunta a l'any 1296; es tracta d'un edicte en el qual el Senat de la República Sereníssima declara festiu el dia precedent a la Quaresma.
Avui el Carnaval de Venècia és una evocadora festa popular considerada única per la seva història, les seves disfresses i el seu ambient. Coneguda i apreciada a tot el món, la festa atrau cada any a milers de turistes.

Durant aquestes dues setmanes a la llacuna qualsevol pot assistir i formar part dels nombrosos esdeveniments i manifestacions a les places de la ciutat vèneta.
-El festeig popular del carnaval de Rio va començar fa molts anys, amb grups de persones amb vestits de fantasia que recorrien els barris cantant i ballant. Aquesta tradició s'ha conservat i avui hi ha més de 600 d'aquests grups, anomenats blocos (blocs), que participen en les desfilades del "carnaval da rua" .
A Espanya també tenim disferents tipus de carnavalas com:
El Carnaval de Cadis és un dels carnavals més famosos d'Espanya, per la qual cosa ha estat reconegut amb la declaració de Festa d'Interès Turístic Internacional. Precisament des de l'any 2014, el Carnaval de Cadis i el Carnaval de Santa Cruz de Tenerife estan agermanats, 3 coincidint amb el 30 aniversari de l'agermanament de les dues ciutats que va tenir lloc a 1984.
El Carnaval de Las Palmas de Gran Canària és una de les festes més antigues, amb més història i caràcter propi d'Espanya, que se celebra a la ciutat del mateix nom (Las Palmas de Gran Canària). A les festes se celebra la Gala d'Elecció de la Reina i la Gala d'Elecció de l'Drag Queen del Carnaval.
El Carnaval de Barcelona és una sequencia de diades que abasta tota una semana. Dijous Gras és una jornada marcada per la gastronomia. El divendres de carnaval és el dia natural de l'arribo del Rei Carnestoltes, tot i que a Barcelona és fa el cap de setmana. El dissabte és fan els rues a la ciutat, sobretot als barris. La desfilada del Rei Carnestoltes, la taronjada i el gran sarau és fan el diumenge a la tarda.
Resultado de imagen de CARNAVAL

No hay comentarios:

Publicar un comentario