lunes, 11 de marzo de 2019

Primera Guerra Mundial

PRIMERA GUERRA MUNDIAL

La Primera Guerra Mundial va tenir lloc del 1914 al 1918,va ser el resultat de la fricció permanent causada per l'imperialisme de les grans potències europees.
Va ser un conflicte armat a escala mundial. Més de 40 millons de baixes incloent 20 millons de baixes de civils i militars.



CAUSES:

-El detonant de la Primera Guerra Mundial va ser l'assassinat de l'arxiduc Francesc Ferran, hereu del tron austrohongarès, perpetrat l'any 1914 a la ciutat de Sarajevo per un estudiant nacionalista.
-Alguns països estaven extremadament descontents amb el repartiment d'Àsia i Àfrica, ocorreguda a finals del segle XIX.

-La rivalitat entre Rúsia i Alemanya.
- Els països europeus van començar a invertir fortament en la fabricació d'armament. Els països estaven obstinats en una cursa ràpida, armamentística, i com atacar.  
Aquesta cursa va generar por en els països.
 - Els principis del segle XX van tenir una forta competència comercial entre els països europeus, principalment en la disputa pels mercats consumidors. Aquesta competència va generar diversos
conflictes d'interessos entre les nacions. - Els productes alemanys i anglesos van concórrer en mercats que fins ara havien estat dominats exclusivament per Anglaterra. Quan els productes alemanys es van publicar a Anglaterra, la burgesia industrial i financera anglesa, es va passar a la idea que Alemanya havia de ser continguda. 
- La qüestió del nacionalisme també era present a Europa de la pre-guerra. 
-També va existir, entre dues nacions poderoses de l'època, una rivalitat molt
gran. França havia perdut, a finals del segle XIX, la regió d'Alsàcia-Lorena a Alemanya. 
El revengis-me francès estava en l'aire, i els francesos esperant una oportunitat per reprendre la reconquesta de la rica regió perduda.





No hay comentarios:

Publicar un comentario